OMSKÆRING


Forberedelse
Der er ingen grund til forberedelse i forbindelse med operationen.


Bedøvelse
Operationen foretages i lokalbedøvelse af operationsområdet.


Operationen
Der vurderes i hvert enkelt tilfælde hvor meget af forhuden der skal bortskæres. Derefter sys huden hele vejen rundt med en selvopløselig tråd som ikke skal fjernes.


Efter operationen
Bevæg Dem gerne lidt omkring men undgå voldsom aktivitet som sport og cykling det første døgn.

Undgå alkohol og præparater med acetylsalicylsyre (Magnyl/Kodimagnyl) det første døgn, da det kan øge blødningstendensen.

De fjerner selv forbindingen dagen efter operationen, hvor De også må brusebade.


Smerter
Når lokalbedøvelse i løbet af dagen klinger af vil de fleste opleve smerte. Det er normalt kun nødvendigt med 2 stk. Panodil tabletter 3-4 gange dagligt. Til børn anbefales Mix. Pannodil-Junior svarende til barnets vægt.


Komplikationer
Alvorlige komplikationer til denne operation er sjældne. Hyppigst ses blødning. Penis kan blive både rød og blåsort, og meget hævet. Det er helt normalt og vil forsvinde efterhånden som ophelingen skrider frem, det kan tage 8-10 uger.

En mindre sivblødning kan ofte stoppes ved at presse et rent lommetørklæde fast mod såret i 10 minutter. Risiko for infektion bør også nævnes.

Vi vil gerne høre fra Dem ved:

  • Større blødning end ovenfor
  • Tiltagende sårsmerter
  • Feber over 38,2.


Har De problemer eller spørgsmål i øvrigt, ring da til klinikken. Hvis klinikken ikke har åbent, så kontakt lægevagt eller skadestue og medbring dette brev.

 

Genoptagelse af arbejde/skole
Arbejde/skole kan påbegyndes når De føler Dem parat, almindeligvis efter 8-10 dage.


Børn!
Store drenge bliver hurtigt bevidst om, at det kan svie ved vandladning, og mange af drengene holder op med at lade vandet. Nogle drenge holder også op med at drikke.

Det er vigtigt at holde øje med drengene og sørge for, at de både drikker og lader vandet. Et lunkent bad i balje/badekar kan være meget smertelindrende.
 

Priser

Børn under 1 år kr. 2.800,-
Børn/voksne over 8 år kr. 3.500,-