OMSKÆRING - FORÆLDREVEJLEDNING


Operationen
Ved omskæring er der lagt en lille ring på penis, som er fastgjort med en snor. Huden ved ringen vil blive mørk eller sort, det er helt naturligt. Ringen vil falde af i løbet af 3-10 dage.

 

Efter operationen

Plastikringen sidder sommetider kun fast i et lille område den sidste dag. Den vil løsne sig af sig selv, så man skal ikke selv prøve at løsne den.

Penis vil blive både rød og meget hævet, det er helt normalt og vil forsvinde efterhånden, som det heler op.

Nogle gange kommer der en gul kant, hvor ringen har siddet. Det er ikke betændelse og er helt normalt. 

På selve penishovedet kan der komme hudafskrabning/sår, dette vil forsvinde af sig selv.

De skal bade deres søn dagen efter omskæringen og hver dag i tre uger efter operationen (ned i kar med lunkent vand). Det er ikke nødvendigt med olie, talkum, salve eller cremer.

Når ringen er faldet HELT af, skal De påføre kloramfinikolsalve på sårkanten 2 gange dagligt i 7 dage. Det er vigtigt når ringen er faldet af, at man dagligt trækker forhuden tilbage så denne ikke klæber fast.

Der vil gå optil 8 uger før det vil se normalt ud. 


Smerter
Når lokalbedøvelsen forsvinder i løbet af dagen vil der komme smerter. Der anbefalds Mix. Panodil-Junior i 1-3 dage.
 

Komplikationer
I meget sjældne tilfælde falder ringen ikke af, hvis ringen ikke er faldet af efter 10 dage , så ret henvendelse til klinikken.

Der er normalt ingen blødning. Der kan komme lidt pletter, men ikke mere. Kommer der mere blødning, så ring til klinikken mellem kl. 09:00-12:00 eller mød op på klinikken ml. kl. 08:00-14:00.

Hvis klinikken IKKE har åbent, så kontakt 1813 eller KØR til nærmeste skadestue og medbring dette brev.

Hvis de har spørgsmål eller bekymringer vedr. omskæringen så ring til klinikken.

Store drenge!
Store drenge bliver hurtigt bevidst om, at det kan svie ved vandladning, og mange af drengene holder op med at lade vandet. Nogle drenge holder også op med at drikke.

Det er vigtigt at holde øje med drengene og sørge for, at de både drikker og lader vandet. Et lunkent bad i balje/badekar kan være meget smertelindrende.