STERILISATION AF MÆND


Gennem de sidste fem år, har de kirurgiske klinikker i Region Hovedstaden, fået tildelt en kvote som varierede år for år. I år (2018) har Region Hovedstaden desværre opsagt vores aftale om sterilisation. Man har i stedet valgt at sætte indgrebet til offentlig udbud, hvilket meget få af vore kollegaer har deltaget i.

Vi foretager således stadig sterilisation, men for egen betaling kr. 4500.-

Før operationen
Barber hårene af pungen og lidt ud til siderne.
Sørg eventuelt for hjemtransport.


Operationen
Indgrebet udføres i lokalbedøvelse. Der kan være et kortvarigt ubehageligt træk i pung¬en og op i bughulen, når man skal frigøre sædstrengen fra andet væv. Der fjernes et stykke af sædstrengen på begge sider.


Efter operationen
Mod smerter: Mod smerter kan tages almindelig håndkøbsmedicin, fx Paracetamol, Kodimagnyl, eller Ibuprofen.

Forbinding: Eventuel forbinding fjernes dagen efter operationen. Eventuelle sting kan fjernes efter 1 uge.

Restriktioner: Man vil i reglen kunne tage hjem selv uden problemer, men det er altid en fordel at få nogen til at køre for sig.

Sygemelding: 1-2 dage.

HUSK: Der skal hos egen læge tages sædprøve 2 måneder efter indgrebet. Der bør anvendes antikonception, til sædprøven er fundet negativ, det vil sige uden sædceller.


Komplikationer
Det er ikke usædvanligt, at der kommer en blodansamling i pungen, eller at der sker en blodudtrædning under huden på pungen eller penis, som kan medføre mørkfarv¬ning. Dette forsvinder igen - af sig selv - og er uden betydning.

I sjældne tilfælde kan der opstå en lille knude på den afbrudte sædstreng.


Søg læge: Ved større blodansamling eller tegn på betændelse skal kirurgen, vagtlæge eller skadestue straks kontaktes.